Parterapi

Har ni kört fast i er relation? Har ni svårt att nå fram till varandra? Blir det lätt missförstånd och konflikter när ni pratar med varandra? Lägger ni mycket energi på att vara arga och ledsna på varandra? Finns det svek och sorg i relationen som verkar vara omöjligt att komma över? Då kan parterapi vara något för er. 

Parterapi hjälper dig att:

  • Utforska hur er kommunikation ser ut.
  • Bli medveten om hur den andre upplever ditt sätt att kommunicera.
  • Förstå hur ni båda vill att kommunikationen ska se ut.
  • Bli medveten om ditt eget sätt att kommunicera.
  • Hitta lösningar på problem som rör relationen.
  • Få verktyg till en bättre fungerande kommunikation med andra.

Hur går det till?

Konflikter uppstår oftast på grund av att vi missförstår varandra när vi kommunicerar. När vi känner oss missförstådda eller inte upplever att den andre lyssna på oss känner vi oss frustrerade. När detta sker låser sig vårt sätt att kommunicera och vi fastnar i vårt eget sätt att tänka och uppfatta världen. Det blir då svårt att lösa en pågående konflikt och det ökar även risken för fler konflikter.

Hos mig hjälps vi åt att utforska hur ni kommunicerar med varandra och hur ni uppfattar varandras sätt att uttrycka sig. Vi undersöker hur var och en av er önskar att kommunikationen såg ut och vi hjälps åt att lyfta fram och sätta ord på känslor som behöver uttryckas.

Terapins fokus kommer att vara att förbättra er kommunikation så att ni båda ska kunna känna att ni blir hörda, förstådda och respekterade. 

När?

Vi träffas regelbundet för att prata om det som är viktigt för er. Ni får möjlighet att i trygghet utforska er kommunikation till varandra tillsammans med mig. Samtalsbehandling, oavsett om det handlar om enskild terapi eller parterapi kräver en samtalsserie som innebär att vi har ett flertal samtal med jämna mellanrum. 

Pris: 60 min 1 500 kr. Avbokning senare än 24 timmar debiteras med hela avgiften.